Runo

Sunday, May 29, 2016

Runo Maria-kodista Katso...

Turvallista ja kodinomaista asumista

Yksilöllistä ja hyvää hoitoa

Virkistystä ja yhdessä oloa

Luonnonläheinen ja rauhallinen ympäristö

Asiakaslähtöistä palvelua muuttuvat tarpeet huomioiden

Iloa ja sisältöä arkeen

Tervetuloa !


Maria-koti on Maria-kodin kannatusyhdistys ry:n ylläpitämä vanhusten palvelutalo, joka tarjoaa vanhusten ympärivuorokautista asumispalvelua Kotkan Lankilassa. Yhdistys on perustettu jo vuonna 1965 ja Maria-kodin palvelutalo valmistui 1968. Kiinteistön peruskorjaus toteutettiin 1998 huomioimalla ajan vaateet ja ikäihmisten muuttuneet tarpeet. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on toimia vanhusten ja eläkeläisten fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä heidän asunto-olojensa parantamiseksi.


Maria-kodin luonnonläheinen ja rauhallinen ympäristö luo erinomaiset puitteet viihtyvyydelle. Palvelulinja mahdollistaa hyvät kulkuyhteydet läheiseen kauppakeskukseen ja Kotkan keskustaan.

Maria-kodissa työskentelee parikymmentä työntekijää. Ammattitaitoinen henkilökunta muodostuu sairaanhoitajista, lähihoitajista, palvelutalotyöntekijöistä, keittiöhenkilökunnasta sekä muista avustavissa tehtävissä toimivista työntekijöistä. Työyhteisössä vallitsee  myönteinen ilmapiiri. Toiminta pohjautuu asiakaslähtöisyyden, yksilöllisyyden, turvallisuuden ja kuntouttavan työotteen periaatteille.

 

 

 Viherhuoneen kautta pääsee viihtyisälle ja helppokulkuiselle takapihalle. Huvimaja Villa Anna on asukkaiden ja vieraiden vapaassa käytössä. Se tarjoaa rauhalliset puitteet seurustelulle tai vaikkapa viriketuokiolle.


Langinkosken seurakunta ja Kotkan Naisvoimistelijoiden Kilta tarjoavat yhdessäolon hetkiä ja tapahtumatuokioita kahden viikon välein.

Hyvää hoitoa ja huolenpitoa

 

Maria-koti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua. Asiakkaalle nimetään omahoitaja, joka laatii yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman yhteistyössä asiakkaan sekä hänen läheistensä kanssa.

Maukasta kotiruokaa
 

 

Monipuoliset ja maistuvat ateriat valmistetaan talon omassa keittiössä ikäihmisten ruokatottumukset sekä  erityisruokavaliot huomioiden.

Puhtautta, siisteyttä ja mielen virkistystä

 

Maria-kodin sauna lämpiää kaksi kertaa viikossa. Toimintatuokioita järjestetään joka päivä. Kampaaja ja jalkahoitaja käyvät säännöllisesti. Talossa on oma siivooja, joka huolehtii asukashuoneiden sekä yhteistilojen siisteydestä.